Topes de Collantes Cuba

Op een half uurtje van Trinidad ligt Het Parque Natural Topes de Collantes ligt in de Sierra del Escambray, op een hoogte van 800 meter boven zeeniveau. Pico San Juan is de hoogste top, op 1140 meter. Het heeft een beschermd natuurlandschap van buitengewone schoonheid en een grote wetenschappelijke waarde voor botanie en ecologie. Het herbergt talrijke endemische flora- en faunasoorten zoals dennenbossen, bamboebossen of eucalyptusbossen.

Letterlijk een van de hoogtepunten is de waterval Salto de Caburní. Deze waterval is ongeveer 64 meter hoog en ontspringt tussen de rotsen om te eindigen in een kristalhelder meer. Waaghalzen springen graag van de top van de waterval.

Wandelen door de Topes de Collantes

Topes de Collantes is bekend staat om zijn prachtige bergroutes. De Sendero Vegas Grandes is de meest populaire wandeling onder de bezoekers van het gebied. De route loopt door koffieplantages over een afstand van ongeveer tweeënhalve kilometer, langs traditionele huizen, kliffen en eindigt bij Salto del Carbuní, een spectaculaire waterval waar je aan het eind van de wandeling een verfrissend drankje kunt nuttigen.

Ruta Gruta La Batata
De Ruta Gruta La Batata is een indrukwekkende route door de jungle en laat je kennis maken met de indrukwekkende flora en fauna. Aan het eind van de route is een grot waarin zich verschillende natuurlijke zwembaden bevinden waar je kunt baden en genieten.

Hacienda Codina
Een andere route die je kunt nemen is naar de Hacienda Codina, een prachtige ranch waar geneeskrachtige modderbaden zijn. Onderweg wandel je door onder andere de bamboebossen, de Cueva del Altar en het Isla de los Enamorados, Dit alles eindigend op een natuurlijk uitkijkpunt vanwaar u de hele Valle de los Ingenios, een indrukwekkend suikerproductiegebied, kunt overzien.

Museo del Café en het Museo de Arte Cubano
U kunt ook twee musea in de omgeving bezoeken: het Museo del Café en het Museo de Arte Cubano Contemporáneo. In het eerste museum kun je een tentoonstelling over de geschiedenis van de koffieteelt bezoeken en heerlijke koffie proeven. Het tweede museum heeft een waardevolle collectie van meer dan 60 kunstwerken uit de avant-garde van de jaren tachtig.

Hoe kom ik bij Topes de Collantes?

De beste manier om het Parque Natural Topes de Collantes te bereiken is vanuit Trinidad, dat op iets minder dan 30 kilometer afstand ligt. Als u met de eigen auto gaat, kunt u het beste het Circuito Sur nemen. De beste optie is echter om met de taxi te gaan en u door hen te laten oppikken als u klaar bent.

Rondreizen die Topes de Collantes in hun programma hebben
Hieronder vind je een aantal rondreizen die Topes de Collantes in het programma hebben. Wij tonen je een aantrekkelijke groepsreis, privéreis en de mogelijkheid om Torres de Collantes zelf in je reisprogramma op te nemen.

Sitemap