SantaClara-Cuba
Santa Clara is een aantrekkelijk stadje op zo’n 200km van Havana. Hoewel Santa Clara een belangrijk centrum is voor de suikerindustrie staat het beter bekend als de stad van Che. Steeds meer reizigers weten Santa Clara te vinden vanwege Che Guavara. De afgelopen 10 jaar is het plaatsje een waar bedevaartsoord geworden. Het Che Guavara memorial is een herdenking aan de populaire gevallen verzetsheld uit de 60’er jaren die aan de zijde van Fidel Castro het opnam tegen de Amerikaanse overheersing en het kapitalisme.

In het Mausoleum bevinden zich zijn stoffelijke resten die na veel touwtrekken in 1997 uiteindelijk toch vanuit Bolivia naar Santa Clara zijn overgekomen. Op de Plaza de Revolution staat Che zijn standbeeld met de legendarische tekst “Hasta la Victoria Siempre” (altijd op weg naar de overwinning). Het museum staat vol met alles wat betrekking heeft op Che’s persoonlijke en van historisch belang zijnde zaken. Naast deze memorial van de in Bolivia vermoorde revolutionair is er een museum met bezittingen van Ernesto Guevara

Maar dit is niet het enige in Santa Clara. Gezellige barretjes zijn te vinden in het centrum. Uiteraard met de kenmerkende muziek. Het Tren Blindado monument staat in het teken van de verovering van Santa Clara op de soldaten van Batista….door wie anders dan Che Guevara.

Sitemap