fly drive cuba

Wandelen door Trinidad

Een wandeling door het koloniale hart van Trinidad is een fantastische ervaring. Hier ontdek je prachtige bezienswaardigheden zoals het Museo Romantico, Plaza Real del Jigue en de Casa de la Musica. Je loopt door nauwe straatjes die vanaf het centrale plein door de oude wijk Tres Cruces lopen. Deze wijk heeft talloze, prachtig gerestaureerde, tot musea verbouwde koloniale herenhuizen. De wandeling bevat een paar korte steile hellingen met hobbelig wegdek, maar de straatjes zijn rustig en autovrij.

Fly Drive Cuba Highlights
14/18/21/23 dagen

→ Vervoer/hotels/ontbijt
→ Tabaksvallei Viñales
→ Sfeervolle accommodaties
→ Wandeling in Trinidad

Groepsreis Cuba compleet
14/18/20 dagen

→ Nagenieten aan het strand
→ De mooiste plekjes van Cuba
→ Koloniale steden & tabak
→ Stadswandeling Havana

Riksjakids Cuba privereizen
10/16/18/23 dagen

Cuba reizen met kinderen

→ Door de tabaksvelden
→ Koloniaal Trinidad
→ Afsluitend strand Varadero
→ Kindvriendelijk traject

Start Wandeling Trinidad

Begin de wandeling bij het Antiguo Convento de San Francisco de Asís, waar het Museo
de la Lucha Contra Bandidos
is gevestigd. Verlaat het museum, loop zuidwaarts naar het schaduwrijke Plaza Mayor en het gerestaureerde Palacio Brunet nu het Museo Romántico aan je linkerhand.

Loop verder en ga de Iglesia de la Santísima Trinidad binnen om het gewelfde plafond, het houtsnijwerk en de heilige iconen te bewonderen. Op de hoek links aan de overkant van de kathedraal staat het Casa de los Sánchez-Iznaga, dat nu het Museo de Arquitectura Colonial huisvest. Loop naar Calle Rubén Martinez Vilena aan de zuidkant van het plein en stop even om de façade van het grote huis te bewonderen. Dit is het huis van de lokale kunstcriticus Carlos Sotolongo, vol antieke meubels (bezoek op afspraak).

Ernaast op de hoek van Calle Simon Bolivar staat het Casa de Alderman Ortiz. Hier moet je zeker even kijken bij de Galeria de Arte del Fondo Cubano de Bienes Culturales.

Sitemap