Ervaar deze groepreis Cuba. Wanneer u tussen nu en november boekt betaald u 200 euro minder dan normaal. Cuba, het eiland van Fidel Castro, Hemingway, sigaren en niet te vergeten de Cuba Libre! Maak kennis met de prachtige natuur die Cuba rijk is en ontmoet de bijzonder vriendelijke bevolking, die u maar al te graag de gewoontes van het land laat zien. Door de kleine straatjes van oud Havana slenteren, wandelen door het koloniale Trinidad en per Russische legertruck door het Escambraye gebergte. Dit, en nog veel meer, staat u allemaal te wachten tijdens deze indrukwekkende rondreis door Cuba.

Groepsreis Cuba

Dag 1 – Amsterdam – Varadero – Havana
reisafstand 140 km
Vertrek vanaf Schiphol voor uw vlucht naar Varadero. Aansluitend transfer naar uw hotel in Havana, waar u de komende drie nachten zult verblijven.

Dag 2 – Havana
Na de welkomstbijeenkomst volgt een stadstour door oud en nieuw Havana. Te voet verkent u de omgeving van het Parque Central met het Capitool, het Gran Theater, Hotel Inglaterra, het museum van de schone kunsten en de ‘Hemingway’ bar El Floridita. Vervolgens brengt u een bezoek aan het stadsmuseum, het Havana Club Rummuseum en de begraafplaats Colón. Een panoramisch ritje leidt u naar de ingang van de haven en het oude hart van de stad voor de lunch (exclusief). Na de lunch maakt u te voet kennis met Oud Havana met onder meer het Plaza de Armas, Plaza de la Cathedral en het Plaza San Franciso de Asís. Vanavond heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan een excursie naar de Tropicana show (ca. CUC 60).
verzorging: Logies ontbijt

Dag 3 – Havana – Viñales vallei – Havana
reisafstand 380 km
Vanuit Havana maakt u een excursie naar de stad Pinar del Río, het centrum van de tabak. U bezoekt hier een authentieke rum- en sigarenfabriek. De fotogenieke Viñales vallei met de ‘prehistorische’ rotstekeningen en een boottochtje door de Indian Cave mogen natuurlijk niet op het programma ontbreken. Voor u terugkeert naar Havana wordt er een fotostop gemaakt bij het uitzichtpunt Los Jazmines.
verzorging: Logies ontbijt

Dag 4 – Havana – Guama – Cienfuegos
reisafstand 280 km
Vandaag maakt u kennis met de landschappelijke contrasten van Cuba. U trekt in oostelijke richting naar het moerasachtige Montemar N.P. Voor de lunch (exclusief) stopt u bij het recreatiegebied Punta Perdiz. In de middag kunt u zwemmen in de Caribische Zee, optioneel kan er worden gesnorkeld. U vervolgt uw weg naar de havenstad Cienfuegos voor de overnachting.
verzorging: Logies ontbijt

Dag 5 – Cienfuegos – Trinidad – Topes de Collantes
reisafstand 100 km
In de ochtend maakt u een stadstour door Cienfuegos, een Frans koloniale stad, ook wel de ‘parel van het zuiden’ genoemd. U bezoekt onder andere het oude centrum, het Parque Central en het excentrieke Palacio del Valle. Hierna maakt u een stop in natuurpark El Cubano waar u kunt lunchen. In de middag rijdt u naar Trinidad, vanuit cultuurhistorisch oogpunt bekeken, de belangrijkste stad van Cuba. U bezoekt het koloniale autovrije centrum met het Plaza Mayor, het Romantisch museum en de Canchánchara bar. De komende twee nachten verblijft u midden in het Escambraye gebergte, in het bergplaatsje Topes de Collantes.
verzorging: Logies ontbijt

Dag 6 – Topes de Collantes
reisafstand 20 km
Een hele dag om het prachtige natuurgebied van de Escambraye te ontdekken. Per Russische 6x6WD legertruck trekt u door het gebergte naar de Guanayara rivier en Charco Azul. Wandelend vervolgt u uw weg langs de rivier naar de El Rocio waterval en verder naar de Venado Pond. U heeft de keuze om vanaf de waterval tot aan de Venado Pond de ‘Rambo Tour’ te doen. Deze avontuurlijk tocht gaat niet via het pad, maar door de rivier zelf. Goede waterschoenen en zwemkleding worden aanbevolen. Daarna kunt u heerlijk afkoelen in het frisse water. Tijdens de lunch (exclusief) heeft u de tijd om even bij te komen, voor de truck u terugbrengt naar het beginpunt.
verzorging: Logies ontbijt

Dag 7 – Topes de Collantes – Sancti Spiritus – Santa Clara
reisafstand 160 km
U laat het natuurrijke Topes de Collantes achter u en gaat op weg naar Sancti Spiritus. Onderweg maakt u een korte stop bij het uitzichtpunt op ‘Valle de Los Ingenios’, een prachtige groene vallei met talloze palmbomen. Eenmaal in Sancti Spiritus aangekomen, maakt u een korte tour door de stad en brengt u een bezoek aan de Yayabo brug. In de middag vervolgt u uw reis naar Santa Clara, de eerste stad die door de revolutionairen van Fidel Castro werd ingenomen. U bezoekt hier het monument van de revolutionair Che Guevara en de restanten van de geblindeerde trein die door Guevara werd ontspoord. Het Parque Central kunt u op eigen gelegenheid bekijken. Overnachting in de omgeving van Santa Clara.
verzorging: Logies ontbijt

Dag 8 – Santa Clara – Cayo Santa Maria
reisafstand 110 km
In de loop van de dag volgt de terugrit naar Cayo Santa Maria voor uw strandverlenging. De komende zeven nachten verblijft u in het luxueuze Playa Cayo Santa Maria. Alle maaltijden, drankjes en diverse (sport)activiteiten zijn inbegrepen.

Dag 9 t/m 14 – Cayo Santa Maria
Nog een week heerlijk genieten van de laatste Caribische zonnestralen. Kom tot rust aan het prachtige strand of maak gebruik van de vele sportieve mogelijkheden van uw all inclusive resort (verzorging: all inclusive t/m check-out).

Dag 15 – Cayo Santa Maria – Varadero – Amsterdam
In de loop van de dag volgt de transfer naar de luchthaven van Varadero, voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 16 – Amsterdam
Aankomst op de luchthaven Schiphol.