Cuba heeft een subtropisch klimaat en heeft gedurende het hele jaar een gemiddelde temperatuur van ongeveer 27°C. Meer dan 300 dagen per jaar schijnt hier de zon. ‘s Avonds is het aangenaam en koelt de temperatuur naar 20 graden. Cuba is het gehele jaar een aangename vakantie bestemming alhoewel september en oktober “Hurricane Season” worden genoemd. In deze maanden trekken diverse orkanen door het Caribisch gebied. De kans dat er eentje over Cuba trekt is aanwezig.

Cuba Weer en Klimaat Beste periode

De beste periode voor een vakantie Cuba is vanaf eind oktober tot mei. In ons voorjaar en tijdens onze zomer kunnen er tropische buien vallen. In deze periode is de luchtvochtigheid hoog. Juli en augustus zijn net als bij ons de warmste maanden. De temperaturen zijn hier dan gemiddeld 32 graden. In de zomermaanden is een nihile kans op een orkaan.

Anders dan in Nederland zijn de meeste buien hier kort en hevig. Dus ook In de regentijd is het hier prima en zelfs nog wel beter. Hier en daar een bui zorgt voor een heerlijke verkoeling op zn tijd.

Sitemap