visum-Cuba

Als je naar Cuba reist is het verplicht om een visum aan te vragen. Dit moet je ruim voordat je vertrekt regelen omdat het enige tijd kan duren voordat het visum geregeld is. Er is een snelle procedure om een visum Cuba aan te vragen maar daar betaal je extra voor.

Visum Cuba Wat heb je nodig


– Een kopie van je paspoort die minstens nog 6 maanden geldig is op de datum van vertrek. Een noodpaspoort wordt niet geaccepteerd in Cuba.
– Eén ingevuld en ondertekend Cuba visumaanvraagformulier.
– Een kopie vluchtschema of e-ticket.

Hoe werkt dit?
Als je online een visum voor Cuba aanvraagt ontvangt je per mail een orderbevestiging. Een aanvraag kun je doen bij Visum Cuba. Print deze bevestiging uit en stuur deze op of breng bij Visumaanvraag Cuba langs samen met je paspoort en de andere verplichtigingen die vermeld staan bij de aanvraag.

visum informatie cuba

Binnen 3 weken wordt de aanvraag, je paspoort en overige teruggestuurd. De betaling wordt pas geïnd op het moment dat de gehele aanvraag is afgerond.

Wat kost een visum Cuba?
Een visum Cuba kost 22euro + 25euro afhandelingskosten.

Waar moet je nog meer rekening mee houden
Kinderen zijn verplicht sinds 26 juni 2012 om een eigen reisdocument te hebben. Een bijschrijving in het paspoort van een van de ouders is niet meer geldig.

Tevens ben je verplicht een bewijs van je ziektekostenverzekering bij je te hebben en een reisverzekering af te sluiten. (Voor meer info check reisverzekering). Een zorgpas is ook voldoende.

Wat handig kan zijn is om een Spaans- of engelstalige kopie van de verzekeringspolis bij je verzekeraar op te vragen( liefst Spaans). De Cubaanse douane kan bij twijfel over gezondheid of meegenomen medicijnen hierom vragen. Je moet er toch niet aan denken dat je medicijnen worden ingenomen of dat je wordt teruggestuurd.

Sitemap