Cuba informatie

Op zoek naar Cuba informatie? Hoe werkt het in Cuba betreffende gezondheid, geldzaken? Welk seizoen is het beste om in te reizen? Heb ik een visum nodig? Allemaal vragen die geregeld gevraagd worden.

Cuba informatie op een rij

Wie naar Cuba op vakantie gaat zal rekening moeten houden met een paar belangrijke regels qua gezondheid, visum, geldzaken en overnachten. Door het communistische regime vallen veel regelingen op Cuba onder verantwoording van het Ministerie van Toerisme waardoor een aantal handelingen voor ons niet logisch lijken. Je hebt op Cuba bijvoorbeeld toeristengeld en lokaal geld. Als toerist mag je absoluut niet met lokaal geld betalen. Verder moet je er rekening mee houden dat het regelen van een visum via de Cubaanse ambassade geregeld moet worden.

Cuba gezondheid
Wanneer u naar Cuba vertrekt dient u rekening te houden met aantal gezondheidsrisico’s. Ziektes als Dengue en hondsdolheid komen voor op het eiland en inentingen als hepatitis, DTP zijn verplicht.
Lees meer over gezondheidsrisico’s op Cuba

Cuba geldzaken
In Cuba bestaan twee officiële valuta, de CUC is de Cuban Peso Convertible voor buitenlanders. De CUP(Cuban Peso) is voor de lokale bevolking. Als toerist kun je dus niet betalen met de Cuban Peso.
Lees meer over geldzaken op Cuba

Cuba weer en klimaat
Cuba heeft het gehele jaar een heerlijk klimaat. Toch moet u rekening houden met het orkaanseizoen wat in september en oktober op zijn hoogtepunt is in het Caribisch gebied.
Lees meer over weer en klimaat Cuba

Sitemap