Casa Particulares

Wilt je het pure Cuba ervaren? Verblijf dan tijdens je vakantie Cuba in een Casa Particular of tijdens je rondreis in meerdere. Je logeert bij de Cubanen thuis of in een koloniale Bed & Breakfast. Een casa particular geeft een inkijkje in de Cubaanse cultuur en hoe de locals leven. De gastvrije Cubanen zorgen dat alles in de puntje verzorgd is. Een eigen slaapkamer inclusief ontbijt en persoonlijk contact met de nieuwsgierige locals. Een bijzondere ervaring en overal op Cuba te ondernemen.

Verschil tussen “Casas Particulares” en hotels

  • Zie hoe de gewone Cubaan leeft
  • Geen massa toerisme, alles kleinschalig dus persoonlijk aandacht en contact
  • Traditionele kamers met persoonlijk ontbijt
  • Verblijf in Casa Particulares tijdens een rondreis

Iedere Casa Particular is anders. Ook ligt het eraan waar je bent. Op een boerderij op het platteland tussen de bananen of een plantage. In het centrum van een stad (vaak koloniale inrichting) of in een klein dorpje. Wat ze allemaal gemeen hebben is een gastvrije service. Casas Particulares zijn te herkennen aan een wit bord met de afbeelding van een blauw dak. De Cubaanse overheid heeft de casa particular eigenaar goedkeuring verleent om zijn/haar huis te verhuren als een soort Bed & Breakfast. heeft van de Cubaanse overheid. Als je dit bord ziet weet je altijd dat je in een goedgekeurd verblijf bent.

Het merendeel van de casa particulares beschikt over airco, prive badkamer met warm water. Er zijn diverse varianten ligt eraan waar je verblijft.
De gemiddelde prijs van een casa particular in de regio Havana is ca. 35CUC. Buiten dit gebied en met name in het oosten van Cuba is dit ca. 30CUC. Waarbij de prijs per kamer is en niet per persoon en altijd exclusief ontbijt. De prijzen van een ontbijt variëren van 3 tot 5 CUC per persoon en voor een diner tussen de 8 en 12 CUC per persoon.

Sitemap