zapata cuba

Bezoek het schiereiland Zapata en bewonder de natuurwonderen die u nergens anders ter wereld zult aantreffen
Het Península de Zapata ook wel Cienada de Zapata (schiereiland Zapata) genoemd is een exotisch moerassig gebied van bijna 5.000 km² dat het hele zuiden van Matanzas beslaat. 75% van het schiereiland is een groot moerassig gebied en een van de mooiste natuurgebieden op Cuba. Het schiereiland heeft vele attracties. Het is ideaal om vogels te kijken en andere diersoorten te zien. Het is ook ideaal om te duiken aangezien de grotten van het schiereiland zout water bevatten dat diep genoeg is om exotische vissen en koralen te huisvesten. Ook kun je hier op een traditionele manier overnachten zoals de eerste bewoners de Guama Indianen dat eeuwenlang gedaan hebben.

Door de vochtigheid van het gebied en de vruchtbare bodem hebben vele diersoorten, waaronder de Amerikaanse krokodil, zich hier gevestigd.
Na de Cubaanse revolutie waren er plannen om dit gebied om te vormen tot een landbouwgebied. Gelukkig is daarvan afgezien.

Hoe kom ik op la Península de Zapata, Cuba?

De beste manier om Península de Zapata te bezoeken is via een georganiseerde rondreis, een privereis of een tour vanuit Havana of vanuit Varadero. Als je zelfstandig met een huurauto gaat, zul je dezelfde weg moeten nemen die naar Playa Larga en Bahía Cochinos (Varkensbaai) gaat.

Waar te verblijven in Península de Zapata?

Aangezien het een beschermd natuurgebied in Cuba is, zijn er niet veel overnachtingsmogelijkheden. Echter, in het nabijgelegen Playa Larga en Playa Girón vind je accommodaties waar je op traditionele manier kunt overnachten. Een andere optie is om te verblijven in het nabijgelegen stadje Jagüey Grande.

Sitemap