Plaatsen Cuba
Tijdens je rondreis Cuba of een uitstapje vanaf de Cubaanse badplaats waar je verblijft zijn er veel plaatsen Cuba die de moeite waard zijn om te bezoeken. De meest interessante hebben wij voor je uitgelicht en beschreven wat er te zien en doen is.

We beginnen uiteraard met de hoofdstad Havana. Een mix van koloniale hoogstandjes, muziek en veel gezellige zwoele straatjes zorgen ervoor dat een verblijf in Havana aangenaam is. De tweede stad van Cuba is Santiago de Cuba.

Alhoewel minder bekend dan Havana enorm de moeite waard om te bezoeken. De culturele hoofdstad van Cuba is echter Trinidad. Koloniale invloeden uit een rijk verleden zijn intact gebleven. Trinidad zit daarom in vrijwel elk rondreisschema. Bekijk hieronder de plaatsen Cuba die wij hebben geselecteerd.

Havana
Havana is een fantastische stad vol sfeervolle straten en pleintjes, musea en prachtige barokke architectuur. Het is volop genieten van de muziek, de grote boulevard en de prachtige oude barokke kathedralen.

Trinidad
Ongeveer in het midden van Cuba ligt Trinidad. Deze plaats is in 1988 uitgeroepen door UNESCO tot werelderfgoed. De stad heeft een doolhof aan kleurrijke klinkerstraten met prachtige koloniale huizen en blinkende oldtimers rijden nog steeds door het historische centrum.

Cienfuegos
De stad Cienfuegos, de parel van het zuiden, heeft een indrukwekkende schoonheid. Opmerkelijk is de Franse invloed, die terug te vinden is in de architectuur, vooral in de paleizen en herenhuizen.

Holguin

Santa Clara
De levendige stad Santa Clara ligt aan de voet van het gebergte Sierra del Escambray en biedt interessante bezienswaardigheden. Vooral liefhebbers van de Cubaanse historie mogen deze stad niet overslaan.

Santiago de Cuba
Santiago de Cuba is een smeltkroes van culturen en geen koloniaal juweeltje, maar toch zijn er diverse kleurrijke bouwstijlen vertegenwoordigd, van koloniaal tot Art Deco.

Varadero
In Varadero ligt het beroemdste strand van Cuba. U vindt hier prachtige stranden en een heerlijke zee die varieert van diepblauw tot smaragdgroen. Tegen het einde van de 19e eeuw was het vooral het rijke publiek dat naar Varadero trok. Eén van de beruchtste Varaderogangers was de legendarische bendeleider Al ‘Scarface’ Capone. Na de Cubaanse Revolutie nationaliseerde Castro alle villa’s en stranden die in privébezit waren en stelde hij Varadero open voor het volk en de wereld.

Viñales
Dit stadje bestaat voornamelijk uit houten huisjes met veranda’s. De vallei van Viñales is al 160 miljoen jaar oud en is een van de mooiste natuurgebieden van Cuba en staat op de wereld erfgoedlijst. Net buiten de stad kunt u één van de wereldberoemde tabakshuisjes bezoeken. Oude kalksteenformaties lijken willekeurig in de tabaksvelden te zijn geworpen en dit zorgt voor een bijna surrealistisch decor.

Sancti Spiritus
De charmante stad Sancti Spiritus heeft een koloniale oorsprong en dit is nog te zien in de sfeer, gebouwen en het labyrint van nauwe straatjes. Het is alsof u terug bent in het koloniale tijdperk.

Camagüey
Camagüey staat vol witte koloniale gebouwen en barokke kerken. Uniek is het oude stadsdeel, de smalle kronkelende straatjes vormen een ingewikkeld doolhof. Dit is in het piraten verleden bewust zo gebouwd.

Plaatsen Cuba bezoeken

Een Fly Drive Cuba is de perfecte manier om deze plaatsen te bezoeken. Je kunt een fly & drive via ons laten samenstellen of een keuze maken uit een klant en klare privereis Cuba. Ook bieden wij groepsreizen die een aantal van deze plaatsen aandoen. Ook kun je vanuit je strandbestemming met een taxi of ander georganiseerd vervoer enkele van deze plaatsen bezoeken. Klik de rode links om meer informatie te verkrijgen per soort reis/vakantie. Kijk ook eens op Rondreiskoning Cuba

Kortingscode voor uw huurauto

Sitemap