Holguin is de plaats op Cuba waar velen op vliegen als men een all inclusive vakantie Cuba boekt. Holguin ligt op zo’n 800km van Havana helemaal aan de oostkust van Cuba en heeft naast het in het westen gelegenVaradero de bekendste badplaatsen van Cuba. De regio Holguin heeft vier baaien met aantrekkelijke stranden. Guardelavaca is de bekendste baai en de meeste all inclusive vakanties worden hier dan ook geboekt. Playa Pesquero is voor de liefhebber van rust aangenaam. Hier kun je prima ontspannen en genieten van zon, zee en strand. Er staan een aantal all inclusive resorts en wat losse hotels.

Holguín zelf is een leuke stad om in te verblijven. De stad heeft de meeste pleinen van Cuba en op de grotere pleinen zoals Parque Calixto Garcia is er veel reuring. Dansende Cubanen op ritmische klanken, een drankje hier en daar in een cafe of lekker eten in een restaurantje. Het kan in Holguin.
Aan de rand van Holguin ligt de Loma de la Cruz-heuvel. Hier krijg je een schitterend uitzicht over de stad voorgeschoteld.

Omgeving Holguin
De omgeving van Holguin is door veel groen en bergen omgeven en zijn er diverse suikerriet- en koffieplantages te vinden. Hier kun je prachtig wandelen en genieten van het glooiende landschap. Ook is een bezoek aan de plantages mogelijk. Een leuke ervaring waarbij trotse suiker-en koffieboeren hun ambacht aan je vertellen. Het La Mensura parc national heeft meer dan 300 soorten planten en bloemen die al wandelend te ontdekken zijn. Hier voelt u zich een met de natuur.

De kust van Holguin
Guardelavaca en Playa Pesquero zijn zoals eerder genoemd twee heerlijke strandbestemmingen. Ook de bewoners uit Holguin zelf bezoeken deze stranden om tijdens hun vrije tijd te genieten met de familie. Voor de kust liggen de eilanden Cayo Coco, Cayo Santa Maria en Cayo Guillermo. De onderwaterwereld rond deze eilanden is fenomenaal en geliefd onder duikers. Hier kun je genieten van ongeschonden koraal en de mooiste vissen.

Sitemap