Fly drive Cuba

Wil je tijdens een fly drive Cuba lekker genieten van het land en de lokale bevolking? Deze autoreis is daar uitermate geschikt voor: Kijk dichtbij in het leven van de Cubanen tijdens verblijf in de Casas Particulares oftewel logeren bij de mensen thuis. Deze autoreis Cuba laat je genieten van kleurrijk, levendig Havana, de schilderachtige vallei van Viñales, Cienfuegos (“de parel van het zuiden”), de Spaans koloniale stad Trinidad en Santa Clara, beroemd om zijn “Che” Memorial en nog veel meer. Meer weten? Check dan de opties.

Highlights fly drive Cuba

Bruisend Havana
Tabaksplantages
Cienfuegos
Koloniaal Trinidad
Voorbeeld Cuba autoreis

Je kunt via de groene “Meer informatie”button kiezen uit diverse autoreizen Cuba. Hieronder staat een autoreis Cuba beschreven van 9 dagen. Dit om je te inspireren en je te kunnen inleven op wat je te verwachten staat.

1. Havana

Na het ontbijt haalt u de huurauto op en maakt u een panoramische tour door het Havana van de 19de en begin 20ste eeuw; langs de Malecón, het legendarische Hotel Nacional de Cuba, de Avenida de Los Presidentes en het plein van de revolutie. In de avond kunt u optioneel van de wereldberoemde Tropicana Show genieten; een nostalgische reis door de Cubaanse muziek en dans (O).

2. Havana › Viñales › Havana (410 km)

U verruilt, vroeg in de ochtend, de stadse drukte voor de schitterende groene provincie Pinar del Río. U gaat vandaag naar de Viñales Vallei, waar de beste tabak van Cuba groeit en brengt ook een bezoek aan de sigarenfabriek. De Viñales Vallei is een uniek landschap waar u de rotsformaties ’mogotos’ kunt zien. In de middag rijdt u weer terug naar Havana (O).

3. Havana › Cienfuegos › Trinidad (335 km)

Vanmorgen vertrekt u in de ochtend naar Cienfuegos; de stad waarvan de Franse invloeden nog steeds zichtbaar zijn in haar perfect getraceerde rechtlijnige straten. Dit historische stadscentrum werd in 2006 door de UNESCO tot gemeenschappelijk erfgoed van de mensheid uitgeroepen. In de middag rijdt u naar Trinidad. De kleurige huizen en de keienstraten geven een authentieke sfeer aan deze mooie plaats. In Trinidad verblijft u twee nachten (O).

4. Trinidad › Escambray Gebergte › Trinidad (80 km)

Het Escambray gebergte is één van de mooiste van Cuba. Hier kunt u optioneel een begeleide wandeling boeken. ‘s Avonds kunt u genieten van de traditionele muziek en een heerlijke cocktail op het centrale plein (O).

Trinidad › Valle De Los Ingenios › Sancti Spiritus › Camagüey (300 km)

U rijdt door de Valle de los Ingenios met de overblijfselen van kleine 19e eeuwse suikerfabrieken. Hier kunt u een bezoek brengen aan de ‘hacienda Iznaga’, het huis van de voormalige suikerfabriek eigenaar. Verder naar Sancti Spiritus, de hoofdstad van de provincie, met zijn romantische Yayabo Brug, gebouwd door de Spanjaarden. Na de lunch rijdt u langs de suikerrietvelden naar Camagüey met een doolhof van straatjes die oorspronkelijk gebouwd werden om indringers (piraten) te dwarsbomen. U overnacht in Camagüey (O).

5. Camagüey › Bayamo › El Cobre › Santiago de Cuba (350 km)

Vandaag gaat u richting het oosten, waar u een stop kunt maken in Bayamo en daarna verder rijdt naar El Cobre, een klein mijnbouw dorp waar koper wordt gedolven sinds de precolumbiaanse tijd. Vanaf hier is het slechts 20 km naar Santiago de Cuba waar u twee nachten verblijft (O).

6. Santiago de Cuba

Een dag om deze fascinerende stad te ontdekken met vele bezienswaardigheden: het ‘Parque Cespedes’, de kathedraal, ‘Casa Velazquez’ (het oudste huis in Cuba), Calle Heredia en Plaza Dolores (O).

7. Santiago de Cuba › Holguín › Havana/Varadero (90 km)

U levert uw huurauto in op het vliegveld van Holguín en vliegt naar Havana om naar Varadero te reizen voor een strandverlenging. Of u kunt de auto inleveren in Guardalavaca en daar aan het strand nog wat dagen genieten.