bezienswaardigheden Cuba

Havana heeft veel bezienswaardigheden. Prachtige gebouwen, schitterende parken, indrukwekkende musea en fantastische monumenten. Hieronder krijg je uitleg over de bezienswaardigheden Havana die je niet mag overslaan wanneer je deze prachtige stad aandoet.

Oud Havana

Op nummer een is toch wel het oude centrum van Havana. Oud Havana is een must die je wandelend of per “Oldtimer” kunt ontdekken. Verwacht geen mooie afgewerkte en gepolijste gebouwen. De oude afbladerende verf en het verrotte hout van sierlijke gebouwen ademt een hele bijzondere sfeer uit. Je waant je terug in de jaren 50. Het decor van een oude film. Wandel op je gemak door oud Havana en laat je meeslepen door de romantiek van oud Havana.

Malecon boulevard
Als je in Havana bent moet je bij zonsondergang over de Malecon wandelen, de vervallen boulevard van Havana. ‘S avonds komen Cubanen hier om muziek te maken, te drinken en te ontspannen. Een heerlijke relaxte sfeer dat je een waar vakantie gevoel geeft. Overdag moet je hier vanwege de hitte niet zijn trouwens.

Fusterlandia
Een bizarre, maar toch mooie buurt. Een cubaan die Gaudi heeft geïmiteerd en met allerhande bonte stenen en materialen zijn huis en aanpalende straten heeft omgetoverd in een klein Barcelona.

El Capitolio
El Capitolio is een compacte versie van het Capitool in Washington. Als je het hebt over bezienswaardigheden Havana die je niet kan missen is het deze wel. Je ziet El Capitolio overal waar je staat. Door restauratie ziet dit gebouw er weer prachtig uit.

Gran Teatro de La Habana
Vlakbij het capitool bevind zich Gran Teatro de la Habana. In deze gerestaureerde kopie van de Parijse Opera kun je een rondleiding krijgen en concerten en balletvoorstellingen bezoeken! Enels sprekende gidsen geven je een rondleiding en tonen onlangs gerestaureerde, het is een spectaculair gebouw, waarschijnlijk een van de mooiste in zijn soort in het woord. Prachtig interieur en prachtig theater. Een goed Engels sprekende gids toont je alles van dit prachtige theater.

Plaza de la Catedral
Leuk historische plein, met leuke cafeetjes en met een mooi en zeer goed onderhouden Kathedraal die je kunt bezichtigen.

Dit zijn slechts enkele bezienswaardigheden Havana die je niet mag overslaan.

Sitemap